PROTEZ

PROTEZ

PROTEZ

PORSELEN KAPLAMA

Porselen diş genellikle tedavi sonrasında dişin porselen madde ile kaplanmasıdır. Porselen kaplamalar porselenden yapılmış estetik medikal materyallerdir. Porselen dişin tercih edilmesinin sebebi estetik olarak iyi bir gülüş kazandırmak, sağlam bir diş tedavisi oluşturmak, korumak ve ayrıca kaliteli bir estetik görünüm kazandırmaktır. Porselen dişin en üst kısmıdır. Bunun birçok çeşidi bulunmaktadır. Porselen diş ile kaplanan dişler ağız fonksiyonlarını olumsuz olarak etkilemez ve sağlıklı bir şekilde devamını sağlar. 

 

ZİRKONYUM KAPLAMA

Zirkonyum diş kaplama tedavisi diş hekimliğinin estetik diş hekimliği alanına giren tedavilerden biridir. Zirkonyum kaplamalar ile gerçekleştirilen tedavi doku uyumu ve doğal görüntüsü açısından bugünkü yeni nesil en yüksek kaliteye sahip tedavilerden biridir. Estetik diş hekimliği özellikle son yıllarda olağanüstü gelişmeler kaydetmiştir. Estetik görüntünün yanı sıra yeni nesil yapılan diş tedavileri son derece biyolojik uyuma sahip doğal görüntü ve estetik görüntü bir arada kullanılarak tedaviler gerçekleştirilmektedir.

Zirkonyum diş kaplamada alt yapı olarak önceki metal kaplamalar kullanılmamaktadır. Onun yerine zirkonyum maddesi yerleştirilerek dişin doğal görüntüsü sağlanmaktadır. Zirkonyum alt yapısı ile oluşturulan porselen kaplamalar özellikle ön dişlerde ışık geçirgenliği sebebiyle son derece estetik görüntü oluşturur. Aynı şekilde arka dişlerde de hem sağlıklı ve uzun ömürlü olması sebebiyle hem de estetik olması sebebiyle kişilerin yaşam kalitesini arttıran bir tedavi şeklidir.

 

 

PORSELEN LAMİNA (YAPRAK PORSELEN)

Porselen laminalar, bir başka deyişle yaprak porselenler, estetiği geliştirilmek istenen dişlerin ön yüzeylerine uygulanan çok ince yapıdaki porselen restorasyonlardır. Bu işlemin uygulanması öncesinde, bazı durumlarda diş yüzeyinden hiç doku kaldırmadan hazırlık mümkün olabilse de bazı vakalarda dişlerin ön yüzeyinden minimal düzeyde aşındırma yapmak gerekebilir.  Porselen laminalar, çok ince dizayn edildikleri ve diş dokusunu taklit etme yeteneğine sahip oldukları için üst düzey estetik sonuçların elde edilmesi mümkündür. Porselen lamina restorasyonlarıyla doğal ve hayal edilen ideal gülüş elde edilebilir. Tedavi öncesinde çekilen fotoğraflar üzerinde yapılan analizlerle kişiye özel tedavi yöntemi ve restorasyon sayısı belirlenir.

Ön dişlere iki tip lamina yapılır. Bunlar kompozit ve porselen restorasyondur. Lamina kompozit restorasyon özellikle ön dişlerdeki kırık ve şekli bozulmuş dişlere uygulanan bir tedavidir. Bu restorasyonda diş rengine en yakın kompozit seçilerek diş restore edilir. Porselen veya lamine veneer restorasyonlar özellikle estetik kaygı ile yapılan ve ön dişlere uygulanan restorasyonlardır. Bu aynı zamanda hem estetik amaçlı hem de dişteki doku kaybını önlemek için yapılan bir yöntemdir. Burada dişlerini yalnızca ön yüzlerinde çalışılır. Çok hafif milimetrik aşındırmalar yapılarak ölçü alınır.

PEMBE ESTETİK

Pembe estetik diş etlerinin yapısında uygulanan değişiklik ve düzenlemelerdir. Tedavi genel olarak yapıldıktan sonra diş etleri pembe ve sağlıklı duruma getirilir. Sağlıklı diş eti görüntüsü pembe renktedir. Aynı zamanda sıkı ve portakal kabuğu görünümündedir. Pembe estetik diş hekimliğinde hastadaki diş etlerinin sağlıklı hale dönüştürülmesidir. Bazı durumlarda şişmiş diş etleri tedavi ile normal olması gereken düzeye çekilmektedir. Bu durumda diş eti probleminin ne olduğu tespit edilir ve tespit edildikten sonra diş etine bir tedavi uygulanır. Dolayısıyla diş etinde problem olan hastalarda gülüş estetiği uygulamak mümkün değildir. Yani birlikte düşünülen kombine bir tedavi olduğu söylenebilir. Gülüş estetiği denildiğinde dişler önemli yer tutmaktadır. Bunun içine diş, diş etleri ve dudaklar da girmektedir. Dolayısıyla bütün bu 3'lü kombine tedavinin sonucunda estetik bir gülüş kişiye kazandırılan bir özgüven ve kaliteli yaşam garantisidir.

GÜLÜŞ TASARIMI

Güzellik algısı; kişiden kişiye, toplumdan topluma, kültürden kültüre değişiklik gösteren bir algı olsa da güzelliğin temel bazı kavramları mevcuttur. Beğenilen bir gülümsemeye sahip olmak, kişinin özgüvenini artırırken, sosyal hayatında daha başarılı ve mutlu olmasını sağlar.

 

İdeal bir gülüşün oluşturulmasında dişler, yumuşak dokular, kaslar, kemikler gibi birçok dokunun rolü olduğunu unutmamak gerekir. Bu sebeple gülüş tasarımı, bu dokularla ilgilenen birçok bölümün (Ortodonti, Estetik Diş Hekimliği, Periodontoloji gibi) iş birliğini gerektiren bir tedavidir.

 

Bu noktada kişinin gülüşünü neden beğenmediği önem kazanır. Hastanın endişeleri ve istekleri göz önünde bulundurularak, yapılan dijital analizler, radyografik ve ağız içi muayene sonrası kişiye özel bir tedavi planı hazırlanır. Bu tedavi planı kapsamında dişlerin konumu, dişlerin boyutları, diş eti seviyeleri, diş rengi, dudakların konumu, dudak ve dişlerin uyumu, gülüş hattı gibi kriterler değerlendirilir. Tedavi, sistemli bir şekilde yürütülür ve ideal sonuçlar sağlanır.

WhatsApp Destek