
RESTORATİF DİŞ HEKİMLİĞİ
Estetik restorasyon veya restoratif diş tedavisi herhangi bir sebebe bağlı olarak diş dokusu kayıplarında dişi onaran tedavi eden ve aynı zamanda estetik ihtiyaçları karşılayan bir uygulamadır. Restoratif diş tedavisi aynı zamanda estetik diş hekimliği alanına giren bir tedavidir.
Diş dolguları, çürük ya da travma sonucu hasara uğramış dişlerin doğal formunun ve fonksiyonun geri kazandırılması amacıyla kullanılır. Kompozit materyali, daha önce kullanılan amalgam, altın gibi materyallere alternatif olarak geliştirilen diş dokusunun fiziksel ve mekanik özelliklerine benzer özelliklere sahip estetik bir restoratif materyaldir. Yıllar içerisinde çok daha üstün özelliklere sahip olan kompozit dolguların doğal dişten ayırt edilmesi neredeyse imkansız hale gelmiştir.
Herhangi bir sebeple renklenmiş dişlerin, diş hekimi kontrolünde güvenli bir biçimde daha beyaz tonda, doğal bir renge sahip olmasıdır. Diş renklenmelerinin sebebi yaş, travma, dişlerin canlılığını yitirmesi, renkli gıda ve içeceklerin fazla tüketilmesi olabilir. Tedavi prosedüründe öncelikle sebebin belirlenmesi büyük önem taşır. Diş beyazlatma işlemi, diş hekimi kontrolünde uygulandığı sürece dişlere herhangi bir zarar vermez. Dişlerin beyazlama derecesi kişiden kişiye değişmekle beraber tatmin edici sonuçlar alınmaktadır.
Diş beyazlatma günümüzde insanların çok fazla tercih ettiği diş renginin daha beyaz olması istendiği durumda diş hekimi tarafından yapılan bir işlemdir.Lazer ışık kullanılarak bir veya iki seansta tamamlanan bir tedavidir ve diş minesine kesinlikle bir zararı yoktur.
Kanal tedavisi gören ve siyah veya kırmızımsı renk değişimleri görülen dişlere uygulanan beyazlatma işlemidir.Kanal tedavisi gören dişlere belli ölçüde beyazlatma işlemi yapılabilir. Ancak bunu diş hekimi ofisinde 2-3 seansta yapabilmektedir.